4.8
Gebaseerd op 37 beoordelingen
powered by Google
js_loader

VegaCheck

VegaCheck

De VegaCheck

De Vegacheck

Steeds meer mensen hebben tegenwoordig duidelijk symptomen of klachten, maar laboratoriumtesten wijzen uit dat er geen klinisch-morfologische oorzaken gevonden kunnen worden. Dit is uiteraard frustrerend voor de arts, en nog meer voor de patiënt. Klachten als slapeloosheid, vermoeidheid en allergieën kunnen niet bij de bron worden aangepakt, omdat de werkelijke oorzaak onduidelijk is. Dankzij de VegaCheck kan de patiënt nu pijnloos en eenvoudig worden onderzocht, wat een grote stap vooruit is in de diagnostiek.

Tijdens de VegaCheck

Hoe is de VegaCheck ontwikkeld?

Meer dan 20 jaar geleden begon men in de VEGA-geneeskunde een segment-elektrograaf te ontwikkelen die functionele stoornissen in het lichaam kon registreren. Hier werd onder andere aan de Universiteit van Heidelberg wetenschappelijk onderzoek naar gedaan. Geavanceerde technische mogelijkheden zorgden er in 1984 en 1988 voor dat deze segment-elektrografie verder kon worden ontwikkeld. Zo kwam er in 1991 een apparaat op de markt, de VEGA D-F-M, dat een brug sloeg met de academische en klinische geneeskunde. Ook in de topsport werd dit apparaat veelvuldig gebruikt. Men werkte door aan het verbeteren van de diagnostiek met de VEGA D-F-M, waardoor we nu gebruik kunnen maken van de VegaCheck. Dit apparaat geeft grafisch gedetailleerd aan waar in het lichaam zich functionele stoornissen bevinden, terwijl bijvoorbeeld röntgenfoto’s, echo’s of computertomografie geen uitsluitsel kunnen geven.

Hoe gaat de VegaCheck in zijn werk?

Tijdens de VegaCheck worden er zes elektroden aangesloten op de voeten, handen, en het hoofd. In vier fasen leidt het apparaat telkens positieve en negatieve impulsstromen naar de elektroden. De meting bestaat uit zeven meettrajecten met steeds andere organen. Zo komen we te weten hoe de energetische toestand van de organen is en hoe ze functioneren. Ons lichaam heeft veel ritmes (bijvoorbeeld een dag- en nachtritme). Deze regulaties hangen nauw samen met onze stofwisselingsprocessen. De VegaCheck houdt zich precies bezig met deze regulaties. Een afwijking in het regulatiegedrag (te zien aan het meten van de elektrische parameters) wijst op een stoornis. De afwijkingen kunnen door het apparaat gecategoriseerd worden, wat duidelijke diagnostische aanwijzingen oplevert.

Wat gebeurt er na de VegaCheck?

De registratie door middel van de VegaCheck duurt slechts acht minuten. De diagnostische aanwijzingen en de daarbij behorende therapeutische voorstellen worden op papier afgedrukt. De VegaCheck dient als begindiagnose en is ook zeer geschikt om de voortgang van een behandeling te controleren. De arts blijft uiteraard onmisbaar bij de diagnose en deze zal samen met de patiënt de uitkomst en eventuele gevonden stoornissen bespreken. Bovendien is de VegaCheck een optimale voorbereiding voor het afnemen van de VegaTest, welke nog iets dieper op de gevonden stoornis kan ingaan. Ook is de VegaTest geschikt om de juiste medicijnen uit te testen.

Een voorbeeld van de uitslag die de VegaCheck genereert vind u hier: VegaCheck resultaat voorbeeld (.pdf)

Heeft u last van klachten waarvoor geen duidelijke oorzaak kan worden gevonden, of bent u benieuwd naar wat de VegaCheck uitwijst over uw reeds vastgestelde aandoening, neem dan contact op met onze praktijk.

Open chat
Hoi👋, Hoe kunnen wij jou helpen?