Natuurgeneeskundige Praktijk

Darmspoeling

Een darmspoeling heeft een diepgaand en zuiverend effect op de dikke darm. Een hoge darmspoeling, ook wel colon hydrotherapie genoemd, zorgt voor een reiniging van de darmen, waardoor darmproblemen sterk kunnen verminderen of zelfs helemaal verdwijnen.

Ook andere lichamelijke en geestelijke klachten zoals neerslachtigheid, acne of reuma kunnen we verhelpen met een hoge darmspoeling.

Deze klachten worden nu verledentijd:

4.8/5

Wij worden beoordeeld met een 4.8/5.0

Waarom uw darmen reinigen?

Door darmreiniging worden naast uw darmen ook de andere organen gereinigd, omdat ieder gedeelte van de dikke darm een orgaan vertegenwoordigt. Door deze behandeling raakt u veel gifstoffen kwijt, waardoor bijvoorbeeld de huid sterker en gezonder wordt. Veel mensen voelen zich tevens energieker na een darmspoeling.

In de darm hoort een evenwicht te bestaan tussen de bacteriën onderling en de mens. Een verstoring van dit evenwicht kan ontstaan door bijvoorbeeld junkfood, bepaalde medicijnen, slechte eetgewoonten, stress en gebrek aan beweging. Hierdoor neemt ook de weerstand af.

Wanneer de darm sterk vervuild is, helpen laxeermiddelen niet tot nauwelijks. De oorzaak van het probleem wordt hiermee niet aangepakt. Met een hoge darmspoeling wordt de dikke darm tot in de diepere plooien gereinigd. In de eerste fase wordt de stagnerende ontlasting verwijderd. In de tweede fase worden brokken en korsten die zich in de loop der jaren hebben vastgezet, losgeweekt. Tijdens de derde fase komen ook slijm, gassen, parasieten en toxinen los, zodat daarna de opname van voedingsstoffen verbetert.

Voorbereiding op de darmspoeling

Het is belangrijk dat u zich goed voorbereidt op de darmspoeling. Voorafgaand aan de behandeling volgt u een speciaal dieet. Lees meer over de voorbereiding op de hoge darmspoeling.

Na de behandeling

Meestal zult u zich opgelucht en schoon voelen. Daarnaast zijn er de volgende reacties mogelijk: duizeligheid, maagklachten, beslagen tong, hoofdpijn, transpiratie, moeheid en emotioneel zijn. Al deze klachten zullen van tijdelijke aard zijn en met een paar uur of dagen verdwijnen. Aan te raden is om veel water te drinken na de darmspoelingen, om zo de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.

S. Habiboellah uit Den Haag
Read More
Ik heb bij dr. Faye een VegaTest laten doen. Deze gaf mij inzicht over mijn gesteldheid. Dr. Faye stelt je op je gemak en geeft goed advies. Ik heb de darmspoeling gedaan en ben hier zeer blij mee. Had vaak last van hoofdpijn en weinig energie. De hoofdpijn is drastisch verminderd en ik heb meer energie.
D. Lansman uit Den Haag
Read More
Ik heb al meerdere behandelingen gehad van dr. Faye en ervaar deze iedere keer weer als zeer aangenaam en ontspannen. De behandelingen helpen ook echt de pijnen te verminderen. Dr. Faye is erg bekwaam in haar vak, luistert goed naar jou als patiënt en speelt daar kundig op in.
Previous
Next
4.8/5

Wij worden beoordeeld met een 4.8/5.0

Darmspoeling kosten

De behandelingen van Dokter Faye vallen onder de alternatieve geneeswijzen. Vanuit de aanvullende zorgverzekering worden de kosten voor alternatieve geneeswijzen meestal vergoed. U hoeft hierbij geen aanspraak te maken op uw eigen risico van € 385,-. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over de vergoeding.

Wanneer kan een hoge darmspoeling helpen?

Een slecht functionerende darm door ophoping van afvalstoffen en verteringsresten veroorzaakt diverse klachten. Een hoge darmspoeling kan deze klachten verhelpen of sterk verminderen. Colon hydrotherapie heeft bijvoorbeeld positieve effecten bij:

S. Habiboellah uit Den Haag
Read More
Ik heb bij dr. Faye een VegaTest laten doen. Deze gaf mij inzicht over mijn gesteldheid. Dr. Faye stelt je op je gemak en geeft goed advies. Ik heb de darmspoeling gedaan en ben hier zeer blij mee. Had vaak last van hoofdpijn en weinig energie. De hoofdpijn is drastisch verminderd en ik heb meer energie.
D. Lansman uit Den Haag
Read More
Ik heb al meerdere behandelingen gehad van dr. Faye en ervaar deze iedere keer weer als zeer aangenaam en ontspannen. De behandelingen helpen ook echt de pijnen te verminderen. Dr. Faye is erg bekwaam in haar vak, luistert goed naar jou als patiënt en speelt daar kundig op in.
Previous
Next
4.8/5

Wij worden beoordeeld met een 4.8/5.0

Effecten van colonhydrotherapie

Zeker 70% van de patiënten hebben baat bij een hoge darmspoeling. Samen met verbeterde eetgewoonten is dit vaak voldoende om vele ziekten volledig te genezen. Omdat veel darmproblemen ontstaan door teveel eiwitrijke voeding, junkfood of een slechte spijsvertering, is het van belang dat men naast de hoge darmspoeling ook overgaat op verstandige en vezelrijke voeding, voldoende vochtinname en genoeg lichaamsbeweging. Een hoge darmspoeling is geen wondermiddel, maar een schone darm bevordert zonder twijfel uw gezondheid, en kan de ziekte waaraan u lijdt aanzienlijk of zelfs geheel terugdringen.

Reacties tijdens de kuur: meestal zult u zich opgelucht en schoon voelen. Daarnaast zijn er de volgende reacties mogelijk: duizeligheid, maagklachten, beslagen tong, hoofdpijn, transpiratie, moeheid en emotioneel zijn. Al deze klachten zullen van tijdelijke aard zijn en met een paar uur of dagen verdwijnen. Aan te raden is om veel water te drinken na de darmspoelingen, om zo de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.

Onze artsen

Drs. Faye el Maknouzi

Vanaf jonge leeftijd was haar interesse in de zieke mens en alternatieve geneeswijzen groot. Na een dilemma op haar 18e koos ze voor de reguliere geneeskunde aan de Vrije Universiteit Amsterdam, een keuze die haar uiteindelijk ook naar natuurgeneeskundige therapie leidde. Ze voltooide opleidingen in natuurgeneeskunde, werd colonhydrotherapeut, en specialiseerde zich in ontgiften en natuurvoeding.

Ze streeft ernaar de traditionele en alternatieve geneeskunde met elkaar te verbinden, met een bijzondere aandacht voor holistische benaderingen. Momenteel is ze bezig met een opleiding tot leefstijlarts. Haar praktijk focust op ontgiften en het belang van goede voeding, met als doel het behandelen van vooral chronische klachten door het verbeteren van leefstijl en voeding, in samenwerking met diëtisten.

Drs. Arthur Lemmens

Tijdens zijn opleiding tot huisarts bij een homeopathische arts leerde hij zowel conventionele als homeopathische behandelingen toe te passen, wat hem ertoe bracht om als klassiek homeopaat te gaan werken in Den Haag. Na vijf jaar ervaring ontdekte hij dat veel volwassen patiënten niet adequaat reageerden op homeopathische middelen. Door zich te richten op het reinigen en ontgiften van patiënten, merkte hij verbeteringen en een verhoogde gevoeligheid voor de homeopathische middelen.

 Zijn interesse verbreedde naar detox therapieën, waaronder de Matrixregeneratie therapie (MRT), die hij onderzocht met behulp van vegatesten en vegacheck. Vervolgens volgde hij een opleiding tot natuurarts, legde hij een focus op het belang van voeding en gezonde darmen en begon hij met hoge darmspoelingen. Deze methoden vormden de kern van zijn praktijk gedurende de laatste 35 jaar. Na een pauze van twee jaar is hij gemotiveerd om de nieuwste ontwikkelingen in zijn vakgebied te verkennen en toe te passen in zijn praktijk.

Veelgestelde vragen over darmspoeling

Doet de behandeling pijn?

Tijdens de darmspoeling stimuleren we de natuurlijke beweging van de dikke darm. Hierdoor kunt u een lichte kramp of het gevoel van aandrang krijgen. Door concentratie en ontspanning trekt dit gevoel vanzelf weg. Na de behandeling heeft u een opluchtend gevoel.

Ruik en zie ik de resten die uit de dikke darm komen?

Doordat de slang doorzichtig is, kunt u tijdens de spoeling zien wat er uit de dikke darm komt. Omdat het systeem helemaal gesloten is, komen er geen geuren vrij.

Is een hoge darmspoeling altijd mogelijk?

Colonhydrotherapie is niet mogelijk wanneer u een acute darmontsteking heeft, zoals diverticulitis, Colitis ulcerosa of de ziekte van Crohn. Bij zwangerschap spoelen wij de eerste drie en laatste drie maanden niet en ook bij een hoge bloeddruk en nierinsufficiëntie raden we de behandeling af.

Is één keer darmspoeling voldoende?

Er zijn vrijwel altijd meerdere behandelingen nodig om de dikke darm te reinigen. De darminhoud is opgebouwd uit diverse lagen die niet in één keer loskomen. In de meeste gevallen zijn er drie tot zes spoelingen nodig om alle resten af te voeren. Om nieuwe complicaties te voorkomen, is het belangrijk dat u na de spoeling uw voedingspatroon aanpast.

U kunt via de mail een vraag stellen.

U kunt ons het beste via Whatsapp of e-mail contacteren om een afspraak maken. Tijdens het spreekuur dagelijks van 09.30 tot 13.30 uur kunt u ons ook telefonisch bereiken. Bij geen gehoor gelieve een e-mail of WhatsApp bericht sturen.

Whatsapp nummer 06-18246130.

Alle berichten en e-mails worden binnen 24 uur beantwoord.

Open chat
Hoi👋, Hoe kunnen wij jou helpen?