Lever- en galreiniging

In onze lever (en daarmee in onze galwegen) verzamelen zich allerlei afvalstoffen van ons lichaam en toxische stoffen uit onze omgeving. De galgangetjes raken daardoor vaak verstopt met galproppen. Deze galproppen zijn een voorstadium van galstenen en kunnen zorgen voor leververvuiling. Omdat de lever het belangrijkste orgaan is dat het lichaam ontgift, vinden vele ziekten en symptomen hun oorzaak in een verstoring van de lever- en galfunctie.

Hoe gaat de lever- en galreiniging in zijn werk?

De lever- en galreiniging is een kuur die u zelf kunt uitvoeren. Globaal verloop van de kuur: ter voorbereiding drinkt u een week lang 1 liter appel (zuur) sap per dag, beperkt u dierlijke eiwitten en neemt u geen zuivel-producten. Op de dag van de lever- en galreiniging dient u ‘s ochtends en ‘s middags vetvrij te eten en geen medicijnen of supplementen in te nemen (overleg met uw arts als u niet zonder kunt). Om 14.00 uur begint u met de kuur. Tijdens de kuur drinkt u een bitterzoutoplossing en olijfolie met grapefruitsap. De volgende middag na de lever- en galreiniging kunt u langzaam weer beginnen met vast en licht voedsel. Het beste is te beginnen met vruchtensap en fruit. Er zijn patiënten die last hebben van hoofdpijn, misselijkheid of overgeven. Dan kunt u het beste water 20 minuten koken, in een fles doen met een stukje verse gember en hiervan tijdens de lever- en galreiniging regelmatig een slokje nemen.

Wat zijn de verwachte resultaten van een lever- en galreiniging?

Tijdens de lever- en galreiniging zal er sprake zijn van waterige ontlasting, en bij de ontlasting kunt u de galstenen en cholesterolkristallen zien. De grootte kan variëren van een zandkorrel tot twee of drie centimeter doorsnede. De lever gaat na de eerste zuivering beter en efficiënter functioneren, binnen een paar uur kunt u verbetering voelen. Het is echter bijzonder belangrijk om álle stenen te verwijderen, omdat een slechts gedeeltelijk gezuiverde lever en galblaas meer ongemak kan veroorzaken dan een ongezuiverde. Dit betekent dat er na  drie of vier weken een nieuwe kuur moet worden gedaan (niet vaker), totdat alle galstenen verdwenen zijn. Na een lever- en galreiniging is het erg belangrijk om op de tweede of derde dag na de kuur een darmspoeling te doen. De lever- en galreiniging is geen middel om ziekten te genezen, maar geeft het lichaam wel de mogelijkheid zichzelf weer te kunnen genezen. Er zijn vrijwel geen klachten die niet aanzienlijk verminderd kunnen worden met een verbeterde leverfunctie. Bovendien is de kans groot dat u zich jonger voelt en er jonger uit gaat zien, omdat uw lichaam de gifstoffen (toxinen) kwijt is.

Wilt u de kuur doen, dan raden wij u aan om minimaal twee weken van tevoren de assistente te bellen om een afspraak in te plannen voor de darmspoeling.

Wanneer kan een lever- en galreiniging helpen?

Wanneer de lever toxische gal aanmaakt of overbelast is, kunnen er problemen met de galblaas ontstaan. Teveel cholesterol in de galblaas zorgt voor de vorming van galstenen. In kleur kunnen deze variëren van geel, groen, zwart, rood of wit. De donkerst gekleurde stenen zijn het oudst, de helderste stenen zijn het nieuwst. Een lever- en galreiniging is meestal nodig vanwege een verkeerde voedingswijze. Veel zuurvormend voedsel (zoals vlees, gefrituurd eten, suiker) draagt bij aan een overbelaste lever en galblaas. Er zijn diverse klachten waaraan u kunt merken dat de lever zijn werk (ontgiften) niet meer goed kan doen. U heeft bijvoorbeeld last na het eten van vet voedsel, pijnlijke spieren of gewrichten, hoofdpijn, slaapproblemen, acne, depressie, eczeem, allergische reacties of een waterige ontlasting. Dan kan een lever- en galreiniging de oplossing zijn voor uw symptomen. Heeft u last van obstipatie, dan is een darmspoeling vooraf aan te raden. De kuur mag niet worden gedaan als u acuut ziek bent of verkouden bent.

Overige behandelingen

Bij ons kunt u naast een hoge darmspoeling ook terecht voor andere detox-behandelingen, zoals voetendetoxlever- en galreinigingHijamah & cupping en Matrix Regeneratie Therapie.

Afspraak maken?

Maak een afspraak: bel tijdens het spreekuur op maandag t/m vrijdag van 09.30 uur tot 13.30 uur naar 070 225 2499

Open chat
Hoi👋, Hoe kunnen wij jou helpen?