Veel gestelde vragen

Veel gestelde vragen

Nee, de inbreng van de canule kan wat gevoelig en onprettig zijn, maar niet pijnlijk. We gebruiken een flinke hoeveelheid creme voor de inbreng om het zo soepel en pijnloos te laten verlopen

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars die alternatieve geneeswijzen of homeopathie vergoeden. De vergoeding geldt voor zowel de consulten als alle behandelingen

Nee, je kunt zonder verwijzing direct een afspraak bij ons maken

Ja, de ervaring leert dat er tijdens de behandeling niets tot heel weinig vloeit. Tevens is een behandeling tijdens de menstruatie goed voor de baarmoeder.

Absoluut! Wij raden dit juist aan. Het lichaam vecht op dat moment tegen een ziekteverwekker en door de darmspoeling zal deze sneller het lichaam uit worden gespoeld. We gebruiken bij koorts iets koeler water van een temperatuur van 35 graden zodat het lichaam kan afkoelen en de ziekteverwekker sneller het lichaam kan verlaten.

Dat is op voorhand niet te zeggen. Er moet met veel factoren rekening gehouden worden; de klachten, ziektegeschiedenis, leeftijd, bepaalde aandoeningen, of het de eerste keer etc. Doorgaans hebben mensen die voor het eerst beginnen met darmspoelingen minimaal 3 behandelingen nodig om een goede basis te leggen.

Tijdens het eerste trimester is laatste trimester niet. Tijdens het tweede trimester mag het wel, maar daar moet dan echt een harde indicatie voor zijn. Een darmspoeling is een sterke detox voor het lichaam. Er zal hoe dan ook een deel van deze toxines (afvalstoffen) via de bloedbaan van de moeder bij de baby terechtkomen. Dit is uiteraard niet wenselijk.

Vanaf 6 jaar, maar alleen als daar een harde indicatie voor is.

Vrijwel geen. Als er bijwerkingen voorkomen dan kun je denken aan vermoeidheid, energiedip, iets meer gasvorming (door het vrijmaken van oude gassen), beetje spierpijn, hier en daar een puistje. Maar het gros van de mensen voelt zich juist energieker en lichter!

Absoluut! U kunt gewoon verder gaan met uw dagelijkse bezigheden. Autorijden of fietsen is ook geen enkel probleem.

Als je een nieuwe patient bent, betaal je 178 euro voor de eerste keer. Dit is inclusief de korte intake. De vervolgafspraken zijn 157 euro

Dat ligt aan de oorzaak van het probleem. In dit geval zullen we je eerst moeten doormeten met de Vegacheck om te zien of er o.a. sprake is van een ziekteverwekker. Vanuit daar kunnen we adviezen geven.

Voor elke behandeling gebruiken wij een nieuwe slangenset! Dit zijn wegwerpartikelen.

Zeer zeker niet. Een deel van de goede bacterien zal het lichaam verlaten samen met de slechte bacterien (en in het geval van schimmels en parasieten gaan deze ook deels mee). Omdat je een deel van de goede bacterien kwijtraakt, adviseren wij na de behandeling te starten met probiotica. Overigens delen bacterien zich in een razend tempo, dus ook zonder probiotica zullen de bacterieen van je eigen microbioom weer aangevuld worden.

Een klysma moet je zien als een noodoplossing. Die kun je gebruiken als je heel erg verstopt bent. Je kunt daarmee het laatste deel van de dikke darm ledigen. Echter, ben je vaak niet van het probleem verlost. De rest van de dikke darm kun je niet behandelen met een klysma waardoor je vaak binnen een paar dagen weer hetzelfde probleem hebt. Daarnaast kun je met een klysma niet in de dieper gelegen lagen van de dikke darm komen en juist daar bevindt zich vaak de oorsprong van het probleem.
Met de darmspoeling wordt de volledige dikke darm gereinigd, ook in de dieper gelegen lagen.

Een goede stoelgang is heel prettig, maar is zeker geen garantie dat de dikke darm in goede staat verkeerd. De dikke darm is opgebouwd uit meerdere lagen. De laag in het midden waar de dagelijkse ontlasting doorheen gaat kan prima functioneren terwijl de dieper gelegen lagen minder goed of zelfs slecht functioneren. Onder anderen wordt de opname van voedingsstoffen daarmee belemmerd en krijgen afvalstoffen in de dikke darm de kans via de bloedbaan opgenomen te worden. Deze gaan vervolgens circuleren door uw lichaam en kunt u op den duur klachten krijgen of zo een ‘auto-immuunziekte’ stimuleren.

Open chat
Hoi👋, Hoe kunnen wij jou helpen?