4.8
Gebaseerd op 37 beoordelingen
powered by Google
js_loader

Natuurgeneeskunde

Natuurgeneeskunde

In de Natuurgeneeskunde ligt de nadruk op het zelfherstelvermogen van ons lichaam, zoals dat bestaat in de natuur. Door middel van diverse natuurlijke therapieën, diëten en leefstijladviezen zorgt de Natuurgeneeskunde ervoor dat patiënten niet alleen van hun klachten afkomen, maar dat ze ook gezond blíjven. Een dieet als therapie is bijvoorbeeld veel meer dan een manier om de ziekte te genezen: het helpt te ontgiften en de afvalstoffen af te voeren, zodat in de toekomst het lichaam weer zelf kan zorgen voor zelfregulatie en genezing.

In de Egyptische oudheid, circa 1500 v. Chr., zijn er bewijzen gevonden voor het feit dat de Egyptenaren het zelfgenezend vermogen van het lichaam al optimaal gebruikten. Ook Hippocrates (460-377 v. Chr.) was van mening dat het in balans brengen van de lichaamsvochten essentieel was voor de gezondheid. In de moderne Natuurgeneeskunde zijn we nog steeds van mening dat het lichaam in evenwicht moet zijn, maar de criteria van de lichaamsvochten hanteren we niet meer. De Natuurgeneeskunde ziet de mens als een deel van de natuur: de mens moet functioneren in wisselwerking met zijn (eigen) milieu. De Natuurgeneeskunde ondersteunt de zelfgenezende kracht van ons lichaam bij ziekte om zo een meer diepgaand herstel te bereiken. Een Natuurarts beheerst de reguliere geneeskunde, maar heeft daarnaast een eigen kijk op diagnose, ziekteverschijnselen en methoden voor genezing. Niet alleen de zieke organen worden behandeld, maar de mens als geheel.

Wat is de doelstelling van de Natuurgeneeskunde?

Vanzelfsprekend wil men in de Natuurgeneeskunde, net als in de reguliere Geneeskunde, patiënten beter maken en van hun klachten afhelpen. De Natuurgeneeskunde heeft echter nog een ander net zo essentieel doel: ziekten voorkomen en de mens gezond houden, zodat men niet afhankelijk is van medicijnen. Dat is in onze moderne tijd zeker nodig, want het zelfreinigend vermogen van organismen wordt danig op de proef gesteld. Onze typisch moderne gezondheidsbedreigingen, zoals stress, milieuverontreiniging en onvoldoende rust zorgen voor een breed scala van aandoeningen. Daarom probeert de Natuurgeneeskunde door therapieën met diverse methoden op natuurlijke wijze de zelfregulerende kracht van het lichaam te versterken. Dat doen we onder andere met voedingsadvies en diëten, ontgiften, darmspoelingen, cupping, bewustwording en leefstijladvies. Op deze website kunt u alles vinden over de behandelingen die onze praktijk aanbiedt.

Wanneer kan de Natuurgeneeskunde helpen?

Omdat de Natuurgeneeskunde als belangrijk doel heeft de mens gezond te houden en ziekten te voorkomen, kunt u bij uitstek bij een Natuurarts terecht met klachten die onduidelijk en vaag zijn. Als u merkt dat uw gezondheid niet optimaal is of als u adviezen zoekt met betrekking tot leefwijze, eetpatroon of om uw lichaam in een betere balans te krijgen, is het verstandig om het eens uit een Natuurgeneeskundige hoek te bekijken. Maar natuurlijk is de Natuurgeneeskunde er ook voor patiënten met duidelijke aandoeningen en ziekten. Daarbij kunt u denken aan spijsverteringsproblemen, spierpijnen, hoofdpijn, doorbloedingsproblemen, chronische ziekten, moeheid, gewichtsproblemen, infecties, concentratieproblemen, hypoglykemie, allergieën, luchtweginfecties of keel-, neus- en oorklachten.

Open chat
Hoi👋, Hoe kunnen wij jou helpen?