Colon Hydrotherapie

Darmproblemen kunnen leiden tot de meest uiteenlopende klachten en ziekten, zoals neerslachtigheid, acné of reuma. Dit is niet verwonderlijk, want het grootste deel van onze weerstand zit in de darmen. Deze grote verscheidenheid aan aandoeningen kunnen door middel van een darmreiniging sterk worden verminderd of zelfs helemaal genezen. Bij een darmreiniging vindt een diepgaande en gedegen zuivering van de dikke darm plaats. Het verstoorde evenwicht tussen verkeerde bacteriën en gunstige bacteriën of schimmels wordt gerepareerd.


Hoe gaat de Colonhydrotherapie in zijn werk?

Colonhydrotherapie (hoge darmspoeling) is een techniek die al in de 2e eeuw na Chr. werd beschreven. Reeds vanaf 1935 is deze therapie ook in Nederland toegepast en succesvol. De laatste jaren is de populariteit van hoge darmspoelingen toegenomen door de ontwikkeling van een toestel met een gesloten systeem: de Colon-Hydromat. Dit toestel zorgt ervoor dat de behandeling reukloos en hygiënisch verloopt.

Bij de hoge darmspoeling ligt u op een onderzoeksbank en wordt er een canule in de endeldarm (anus) gebracht. Deze canule wordt met een dunne en een dikke plastic slang aangesloten op de Colon-Hydromat. Via de dunne slang loopt gefilterd water met een temperatuur tussen de 32 °C – 38 °C en gaat met een lichte, niet waarneembare druk de dikke darm in. Dit water komt met de dikke-darminhoud via de dikkere slang in het toestel terecht, waarna het via de riolering verdwijnt. Het afwisselend inlopen en uitdrukken van water zorgt ervoor dat de natuurlijke darmfunctie wordt geactiveerd, wat nog bevorderd wordt door de dikke darm te masseren met een speciale techniek. Deze behandeling duurt 45 minuten, waarna patiënten een opgelucht gevoel kunnen ervaren.

Door Colonhydrotherapie worden tevens de andere organen gereinigd, omdat ieder gedeelte van de dikke darm een orgaan vertegenwoordigt. Door deze behandeling raakt men veel gifstoffen kwijt, waardoor bijvoorbeeld de huid sterker en gezonder wordt. Veel mensen voelen zich tevens energieker.


De Colon Hydromat


Wanneer kan een hoge darmspoeling helpen?

Er zijn vele aandoeningen die in verband gebracht kunnen worden met een slecht functionerende darm;

 • vermoeidheid
 • migraine
 • obstipatie (verstopping)
 • winderigheid
 • verteringsproblemen
 • huidaandoeningen zoals eczeem
 • polyartritis
 • de ziekte van Crohn,
 • IBS (spastische darm)
 • depressies
 • concentratieproblemen
 • hoge bloeddruk
 • candida-infecties

Veel mensen hebben last van overgewicht. Tussen de 3 en 17 kilogram aan aangekoekt materiaal kan aan de darmwand vastzitten. Een goede behandeling kan veel van deze overtollige kilo's weghalen en daarmee ook het gevoel van een opgeblazen buik wegnemen.

In de darm hoort een evenwicht te bestaan tussen de bacteriën onderling en de mens. Een verstoring van dit evenwicht kan ontstaan door bijvoorbeeld junkfood, bepaalde medicijnen, slechte eetgewoonten, stress en gebrek aan beweging. Hierdoor neemt ook de weerstand af. Wanneer de darm sterk vervuild is, helpen laxeermiddelen niet tot nauwelijks. De oorzaak van het probleem wordt hiermee niet aangepakt. Met een hoge darmspoeling wordt de dikke darm tot in de diepere plooien gereinigd. In de eerste fase wordt de stagnerende ontlasting verwijderd. In de tweede fase worden brokken en korsten die zich in de loop der jaren hebben vastgezet, losgeweekt. Tijdens de derde fase komen ook slijm, gassen, parasieten en toxinen los, zodat daarna de opname van voedingsstoffen verbetert.


Tijdens een Hoge Darmspoeling


Wat is het verwachte resultaat van hoge darmspoelingen?

Zeker 70% van de patiënten hebben baat bij een hoge darmspoeling. Samen met verbeterde eetgewoonten is dit vaak voldoende om vele ziekten volledig te genezen. Omdat veel darmproblemen ontstaan door teveel eiwitrijke voeding, junkfood of slechte spijsvertering, is het van belang dat men naast de hoge darmspoeling ook overgaat op verstandige en vezelrijke voeding, voldoende vochtinname en genoeg lichaamsbeweging. Een hoge darmspoeling is geen wondermiddel, maar een schone darm bevordert zonder twijfel uw gezondheid, en kan de ziekte waaraan u lijdt aanzienlijk of zelfs geheel terugdringen.

Voorafgaand aan de behandeling volgt u een speciaal dieet.

Extra: avondbehandeling (18.00-21.00 uur) en weekendbehandeling voor hoge darmspoeling ⇒ zie tarieven.

***Alle behandelingen worden door Dokter Faye zelf uitgevoerd***

Reacties tijdens de kuur: meestal zult u zich opgelucht en schoon voelen.

Daarnaast zijn er reacties mogelijk:  duizeligheid, maagklachten, beslagen tong, hoofdpijn, transpiratie, moeheid en emotioneel zijn. Al deze klachten zullen van tijdelijke aard zijn en met een paar uur/dagen verdwijnen. Aan te raden is om veel water te drinken na de darmspoelingen, om zo de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.


Contra-indicaties

Colonhydrotherapie kun je niet toepassen bij acute ontstekingsprocessen in het darmgebied, zoals diverticulitis, actieve ziekte van Crohn en colitis ulcerosa, maar ook een niet onder controle te krijgen hoge bloeddruk en nierinsufficiëntie zijn contra indicaties.


Afspraak maken?

Tijdens het spreekuur op maandag, dinsdag en donderdag van 12:00 uur tot 13:00 uur.
Of via Whatsapp/e-mail

06 18 24 61 30