Hijamah & Cupping


Wat is Cupping/Hijamah therapie

Cupping/Hijamah therapie omvat het plaatsen van bekers op het relevante lichaamsdeel met als doel een vacuüm in elke beker te creëren. Het vacuüm veroorzaakt een zuigsensatie die de stromen van bloed- en lichaamsvloeistoffen stimuleert. De verbeterde stromingen kunnen toxines uit het lichaam drijven en stagnatie deblokkeren die onmiddellijke verlichting van pijn en stress geven.

Verschillende technieken van Cupping

Dry Cupping - Dit is een veel gebruikte cupping-methode waarbij een zuigstimulatie op het lichaam wordt toegepast. Door dry cupping wordt bloed in het losmazig bindweefsel gezogen. Het afweersysteem verplaatst opgeslagen slakken en giften naar het lymfesysteem. Zo gaat uw immuunsysteem beter werken en blokkaden in de energiestroom worden opgeheven. Dry cupping gaat vaak samen met Voetendetox om zo optimaal resultaat te behalen. De afvalstoffen die zich in de gecupte gebieden ophopen kunnen zo via de voeten worden verwijderd. Deze combinatie is ideaal wanneer u geen wet cupping wenst.

Dry cupping is tevens geschikt voor  zwakke of oudere personen en voor zwangeren.

Wet Cupping/Hijamah - Dit is de meest toegepaste en favoriete methode onder zowel Chinezen als moslims en de vroege medische beoefenaars. Hierbij worden kleine sneetjes in de huid aangebracht. Wet cupping/hijamah omvat het extraheren van kleine hoeveelheden bloed en weefselvloeistof, vermengd met mogelijk schadelijke stoffen uit het lichaam (beschouw het als de werking van een kunstnier). Wet cupping/hijamah is ideaal voor het verwijderen van gestagneerd bloed, het verbeteren van de bloedcirculatie en het versterken van uw immuunsysteem.

Tevens bestaat er Massage cupping, maar deze wordt niet in onze praktijk aangeboden.

Behandelingen worden door een vrouw verricht. 

Voordelen van Wet Cupping/Hijamah

Wist u dat 70% van de ziekten, pijnen en kwalen te wijten zijn aan het gebrek aan zuurstofrijk bloed dat bepaalde gebieden bereikt?

Wet Cupping/Hijamah verwijdert ziekteverwekkende pathologische stoffen (die ziekten veroorzaken), verbetert de bloedsomloop en herstelt de homeostase. Dit is cruciaal om het lichaam in staat te stellen om op natuurlijke wijze te herbouwen vanuit allerlei degeneratieve condities. Dit komt dan fysiologisch op de volgende manieren ten goede:

  • Spijsvertering - verwijdert chemische toxines en vermindert ontstekingen die aandoeningen veroorzaken zoals indigestie, misselijkheid, een opgeblazen gevoel, maagreflux, IBS enz
  • Bloedsomloop - verwijdert de hoofdoorzaak van hartziekten door de vaten op te ruimen die ontstoken zijn en bekleed zijn met vettige plaques
  • Immuunsysteem - verhoogt de effectiviteit van witte bloedcellen en vermindert zo de frequentie van verkoudheid en infecties
  • Ademhaling - bevordert de bloedsomloop door het zuurstofniveau te verhogen dat verkoudheid, astma enz. helpt tegen te gaan
  • Spieren - verwijdert stagnatie om de bloedcirculatie te verbeteren die pijnen vermindert. Ook zorgt wet cupping voor een betere afbraak van glucose en zuurstof in het metabolisme, zodat uw spieren beter presteren en herstellen na inspanning
  • Skelet - verwijdert gestagneerd bloed, vermindert zwelling van gewrichten en beschermt kraakbeen tegen verdere schade
  • Huid - stimuleert de celactiviteit, vermindert ontstekingen, bestrijdt huiduitslag en puistjes
  • Uitscheiding - (Urine) bevordert de werking van de nier en vermindert de opbouw van toxines die kunnen leiden tot nierstenen
  • Zenuwstelsel - ruimt vaten op, brengt hormonale chemicaliën in de hersenen in balans en verbetert de werkzaamheid van neurotransmitters
  • Hormoonsysteem - reguleert de afgifte van hormonen uit verschillende klieren en verbetert de gemoedstoestand

Aandoeningen te behandelen met wet cupping/hijamah

Als u bent gediagnosticeerd met een van de onderstaande medische aandoeningen, informeer dan verder om te zien hoe de Wet Cupping Therapie kan helpen:

Acne, Allergieën, Amenorroe, Angst, Artritis, Artrose, Astma, Auto-immuunziekten, Buikpijn, Carpaal Tunnelsyndroom, Cellulitis, Constipatie, Depressie, Diabetes, Diarree, Duizeligheid, Eczeem, Elleboogpijn, Epilepsie, Fibromyalgie, Gewichtstoename / verlies, Gewrichtspijn, Haarverlies, Hoog cholesterol, Hormonale disbalans, Hoge Bloeddruk (Hypertensie), Hyper / hypothyreoïdie, IBS (Prikkelbaar Darmsyndroom, Indigestie, Ischias, Jicht, Kniepijn, Leveraandoening, Lage bloeddruk, Maagspasmen, Migraine, Menstruatieklachten, Menopauze symptomen, Nekstijfheid/pijn, Neusverstopping, Onvruchtbaarheid, Ontsteking, Opgeblazen gevoel, Opvliegers, Overmatige slaap, PCOS, Pijnen, Psoriasis, Reumatoïde artritis, Rugpijn, Sinusitis, Slapeloosheid, Slecht geheugen, Spierpijn, Spijsverteringsstoornissen, Stress, Tenniselleboog, Verkoudheid, Verlamming, Vermoeidheid, Verstuikingen & Spanningen, Zwaarlijvigheid.

Gezondheid & Veiligheid

Wees gerust, de Wet Cupping Therapie of Hijamah is een veilige procedure, indien correct uitgevoerd. Een volledig medische beoordeling wordt uitgevoerd tijdens het eerste consult en vervolgens beoordeeld tijdens vervolgafspraken.

WAARSCHUWING: Personen die antistollingstherapie (warfarine / heparine enz.) gebruiken dienen eerst overleg te hebben met de behandeld arts of huisarts alvorens een Wet Cupping Therapie te ondergaan. Andere contra-indicaties kunnen worden bekeken op het moment van boeking. Neem contact met ons op als u een vraag heeft.

Cliënten wordt geadviseerd om minimaal 3 uur voorafgaand aan hun behandeling te vasten om maximale voordelen te verkrijgen. U wordt herinnerd aan dit advies wanneer u een afspraak boekt.

Bijwerkingen

Merk op dat alhoewel Cupping Therapie geen grote bijwerkingen heeft, er enkele minder belangrijke bijwerkingen zijn waarvan u op de hoogte dient te zijn;

Er kunnen sporen achterblijven die enkele dagen aanhouden, inclusief het ontstaan van cirkelvormige kneuzingen of verkleuringen waar de cups zijn aangebracht. De oppervlakkige krassporen vervagen meestal binnen drie weken en leiden meestal niet tot littekens als het juiste advies voor de nazorg is aangehouden. Een zeer klein percentage patiënten kan echter littekens oplopen door hun huidtype of door het nalaten de nazorg te volgen. Bepaalde delen van het lichaam zijn gevoeliger dan anderen, dus er is mogelijk minimaal ongemak door het aanbrengen van krassen op het huidoppervlak van de patiënt. Andere mogelijk minder belangrijke bijwerkingen zijn: een licht gevoel in het hoofd na de behandeling. Dit is vergelijkbaar met het gevoel dat men voelt na een bloedtest. Cupping Therapie stimuleert de bloedtoevoer naar het gecupte gebied (hyperemie), iemand kan zich warmer voelen als gevolg van vaatverwijding (verwijding van het bloedvat) en kan iets zweten, gevolgd door een koud gevoel. Er is een goede wetenschappelijke reden hiervoor en er is geen reden tot bezorgdheid.

Geschiedenis van cupping

Het gebruik van Cupping Therapie is gedocumenteerd in de geschiedenis van de meest grote culturen en beschavingen uit het verleden. Uit deze documentatie blijkt dat het uitgebreid werd toegepast door de oude Egyptenaren, Chinezen en Midden-Oosterse culturen. In deze tijden werd de cupping uitgevoerd met behulp van metalen bekers, bamboeboomstukken of stierenhoorns, waarbij de zuurstof werd verwijderd door te zuigen. Later maakte deze techniek plaats voor het gebruik van brandende kraantjes of katoen om de ingesloten lucht te verwijderen. Hippocrates beschrijft zowel dry als wet cupping in zijn Guide to Clinical Treatment. Hij adviseerde het voor de behandeling van angina, menstruatieklachten en andere aandoeningen. Later was Galen een beoefenaar van de procedure.

In Europa werd cupping bepleit door medische pioniers als Paracelsus en Ambrose Paré. Het was onderdeel van het basisrepertoire van klinische vaardigheden waarover een arts zou moeten beschikken en in de praktijk brengen. Dit werd tot het einde van de negentiende eeuw toegepast, met een aantal Oost-Europese landen zoals in de Balkan en Bulgarije die nog steeds Cupping Therapie toepassen. In delen van West-Europa is de belangstelling vanuit zowel publieke als academische perspectieven recentelijk toegenomen. Wetenschappelijke studies zijn begonnen met het onderzoeken van de effecten van Cupping Therapie in een poging om meer inzicht te krijgen in de mechanismen die ten grondslag liggen aan deze fascinerende medische behandeling die de tand des tijds echt heeft doorstaan. Hieromtrent volgen binnenkort wetenschappelijke artikelen.