Logo Dokter Faye

[cs_content][cs_section bg_image=”https://www.dokterfaye.nl/wp-content/uploads/2018/01/header-dokterfaye.jpg” parallax=”false” separator_top_type=”none” separator_top_height=”50px” separator_top_inset=”0px” separator_top_angle_point=”50″ separator_bottom_type=”none” separator_bottom_height=”50px” separator_bottom_inset=”0px” separator_bottom_angle_point=”50″ _order=”0″ class=”cs-ta-center” style=”margin: 0px;padding: 5%;border-style: solid;border-width: 0px;border-color: hsl(0, 0%, 100%);”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text class=”white”]

Darmspoeling

[/cs_text][/cs_column][/cs_row][/cs_section][cs_element_section _id=”10″ ][cs_element_row _id=”11″ ][cs_element_column _id=”12″ ][cs_text]

Een darmspoeling heeft een diepgaand en zuiverend effect op de dikke darm. Een hoge darmspoeling, ook wel colon hydrotherapie genoemd, zorgt voor een reiniging van de darmen, waardoor darmproblemen sterk kunnen verminderen of zelfs helemaal verdwijnen. Ook andere lichamelijke en geestelijke klachten zoals neerslachtigheid, acne of reuma kunnen we verhelpen met een hoge darmspoeling.

Door colonhydrotherapie worden tevens de andere organen gereinigd, omdat ieder gedeelte van de dikke darm een orgaan vertegenwoordigt. Door deze behandeling raakt men veel gifstoffen kwijt, waardoor bijvoorbeeld de huid sterker en gezonder wordt. Veel mensen voelen zich tevens energieker.

[/cs_text][/cs_element_column][/cs_element_row][cs_element_row _id=”14″ ][cs_element_column _id=”15″ ][x_button type=”flat” size=”regular” block=”false” circle=”false” icon_only=”false” href=”/contact/” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=”” class=”mobile-marg-10″ style=”font-weight:bold;”][x_icon type=”calendar-alt” class=”mvn mln mrs”]Afspraak maken[/x_button][/cs_element_column][cs_element_column _id=”17″ ][x_button type=”flat” size=”regular” block=”false” circle=”false” icon_only=”false” href=”tel:0702252499″ title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=”” class=”mobile-marg-10″ style=”font-weight:bold;”][x_icon type=”phone” class=”mvn mln mrs”]Bel 070 2252499[/x_button][/cs_element_column][cs_element_column _id=”19″ ] [/cs_element_column][cs_element_column _id=”20″ ] [/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”21″ ][cs_element_row _id=”22″ ][cs_element_column _id=”23″ ][cs_text]

Welk effect heeft colon hydrotherapie?

In de darm hoort een evenwicht te bestaan tussen de bacteriën onderling en de mens. Een verstoring van dit evenwicht kan ontstaan door bijvoorbeeld junkfood, bepaalde medicijnen, slechte eetgewoonten, stress en gebrek aan beweging. Hierdoor neemt ook de weerstand af. Wanneer de darm sterk vervuild is, helpen laxeermiddelen niet tot nauwelijks. De oorzaak van het probleem wordt hiermee niet aangepakt. Met een hoge darmspoeling wordt de dikke darm tot in de diepere plooien gereinigd. In de eerste fase wordt de stagnerende ontlasting verwijderd. In de tweede fase worden brokken en korsten die zich in de loop der jaren hebben vastgezet, losgeweekt. Tijdens de derde fase komen ook slijm, gassen, parasieten en toxinen los, zodat daarna de opname van voedingsstoffen verbetert.

Hoge darmspoeling: de behandeling

Een darmspoeling bestaat uit een aantal stappen die we hieronder toelichten.

[/cs_text][/cs_element_column][/cs_element_row][cs_element_row _id=”26″ ][cs_element_column _id=”27″ ][cs_text]

Stap 1: canule inbrengen

Wanneer u een colonhydrotherapie ondergaat, ligt u op een onderzoeksbank met een handdoek over u heen. We brengen via de anus een canule in de endeldarm. Doordat we de canule met een dunne en dikke plastic slang aansluiten op de Colon-Hydromat, spoelen we uw darm reukloos, pijnloos en hygiënisch.

[/cs_text][/cs_element_column][cs_element_column _id=”29″ ][cs_text]

Stap 2: de darmspoeling

Via de dunne slang loopt er water met een temperatuur tussen de 32 en 38 graden Celsius de dikke darm in. Dit gebeurt met een lichte, niet-waarneembare druk. Door het constant inlopen en uitdrukken van het water laat aangekoekte en harde ontlasting los. De dikke-darminhoud verlaat via de dikke slang vervolgens het lichaam.

[/cs_text][/cs_element_column][/cs_element_row][cs_element_row _id=”31″ ][cs_element_column _id=”32″ ][cs_text]

Stap 3: massage van de dikke darm

Om tijdens het spoelen de darmfunctie extra te activeren, masseert de therapeut de dikke darm. Hierdoor komt de dikke darm op gang en heeft de spoeling een groter effect.

[/cs_text][/cs_element_column][cs_element_column _id=”34″ ][cs_text]

Stap 4: reiniging van de dikke darm

We herhalen de spoeling meerdere malen, zodat het water steeds hoger in de dikke darm terechtkomt. Na ongeveer 45 minuten is de darmspoeling klaar en verwijdert de therapeut de canule.

[/cs_text][/cs_element_column][/cs_element_row][cs_element_row _id=”36″ ][cs_element_column _id=”37″ ][cs_text][/cs_text][/cs_element_column][cs_element_column _id=”39″ ][cs_text][/cs_text][/cs_element_column][/cs_element_row][cs_element_row _id=”41″ ][cs_element_column _id=”42″ ][cs_text]

Kosten darmspoeling

Voor colon hydrotherapie betaalt u per behandeling van 45 minuten € 125,-. Op avonden en in het weekend geldt er een toeslag van € 25,- per behandeling. U kunt direct contant afrekenen of betalen door middel van een Tikkie. Bekijk hier alle tarieven.

Vergoedingen

De behandelingen van Dokter Faye vallen onder de alternatieve geneeswijzen. Vanuit de aanvullende zorgverzekering worden de kosten voor alternatieve geneeswijzen meestal vergoed. U hoeft hierbij geen aanspraak te maken op uw eigen risico van € 385,-. Neem contact op met uw zorgverzekeraar voor meer informatie over de vergoeding.

Wanneer kan een hoge darmspoeling helpen?

Een slecht functionerende darm door ophoping van afvalstoffen en verteringsresten veroorzaakt diverse klachten. Een hoge darmspoeling kan deze klachten verhelpen of sterk verminderen. Colon hydrotherapie heeft bijvoorbeeld positieve effecten bij:

[/cs_text][/cs_element_column][/cs_element_row][cs_element_row _id=”44″ ][cs_element_column _id=”45″ ][cs_text]

[/cs_text][/cs_element_column][cs_element_column _id=”47″ ][cs_text]

[/cs_text][/cs_element_column][/cs_element_row][cs_element_row _id=”49″ ][cs_element_column _id=”50″ ][cs_text]

Heeft u een van bovenstaande klachten of staat uw klacht er niet bij en bent u benieuwd of een hoge darmspoeling voor u geschikt is? Neem contact op met Dokter Faye. Bel tijdens het telefonisch spreekuur op maandag, dinsdag en donderdag van 12.00 tot 13.00 uur naar 070 225 2499, stuur een mail naar info@dokterfaye.nl of vul het contactformulier in.

[/cs_text][x_button type=”flat” size=”regular” block=”false” circle=”false” icon_only=”false” href=”/contact/” title=”” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=”” style=”font-weight:bold;”][x_icon type=”calendar-alt” class=”mvn mln mrs”]Maak een afspraak[/x_button][/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][cs_element_section _id=”53″ ][cs_element_row _id=”54″ ][cs_element_column _id=”55″ ][cs_text]

Voorbereiding op de darmspoeling

Het is belangrijk dat u zich goed voorbereidt op de darmspoeling. Voorafgaand aan de behandeling volgt u een speciaal dieet. Lees meer over de voorbereiding op de hoge darmspoeling.

Effecten van colonhydrotherapie

Zeker 70% van de patiënten hebben baat bij een hoge darmspoeling. Samen met verbeterde eetgewoonten is dit vaak voldoende om vele ziekten volledig te genezen. Omdat veel darmproblemen ontstaan door teveel eiwitrijke voeding, junkfood of een slechte spijsvertering, is het van belang dat men naast de hoge darmspoeling ook overgaat op verstandige en vezelrijke voeding, voldoende vochtinname en genoeg lichaamsbeweging. Een hoge darmspoeling is geen wondermiddel, maar een schone darm bevordert zonder twijfel uw gezondheid, en kan de ziekte waaraan u lijdt aanzienlijk of zelfs geheel terugdringen.

Reacties tijdens de kuur: meestal zult u zich opgelucht en schoon voelen. Daarnaast zijn er de volgende reacties mogelijk: duizeligheid, maagklachten, beslagen tong, hoofdpijn, transpiratie, moeheid en emotioneel zijn. Al deze klachten zullen van tijdelijke aard zijn en met een paar uur of dagen verdwijnen. Aan te raden is om veel water te drinken na de darmspoelingen, om zo de vrijgekomen afvalstoffen af te voeren.

Ervaringen

Ik heb bij dr. Faye een VegaTest laten doen. Deze gaf mij inzicht over mijn gesteldheid. Dr. Faye stelt je op je gemak en geeft goed advies. Ik heb de darmspoeling gedaan en ben hier zeer blij mee. Had vaak last van hoofdpijn en weinig energie. De hoofdpijn is drastisch verminderd en ik heb meer energie.
– S. Habiboellah uit Den Haag

Ik heb al meerdere behandelingen gehad van dr. Faye en ervaar deze iedere keer weer als zeer aangenaam en ontspannen. De behandelingen helpen ook echt de pijnen te verminderen. Dr. Faye is erg bekwaam in haar vak, luistert goed naar jou als patiënt en speelt daar kundig op in.
– D. Lansman uit Den Haag

Veelgestelde vragen

Doet de behandeling pijn?

Tijdens de darmspoeling stimuleren we de natuurlijke beweging van de dikke darm. Hierdoor kunt u een lichte kramp of het gevoel van aandrang krijgen. Door concentratie en ontspanning trekt dit gevoel vanzelf weg. Na de behandeling heeft u een opluchtend gevoel.

Ruik en zie ik de resten die uit de dikke darm komen?

Doordat de slang doorzichtig is, kunt u tijdens de spoeling zien wat er uit de dikke darm komt. Omdat het systeem helemaal gesloten is, komen er geen geuren vrij.

Is een hoge darmspoeling altijd mogelijk?

Colonhydrotherapie is niet mogelijk wanneer u een acute darmontsteking heeft, zoals diverticulitis, Colitis ulcerosa of de ziekte van Crohn. Bij zwangerschap spoelen wij de eerste drie en laatste drie maanden niet en ook bij een hoge bloeddruk en nierinsufficiëntie raden we de behandeling af.

Is één keer darmspoeling voldoende?

Er zijn vrijwel altijd meerdere behandelingen nodig om de dikke darm te reinigen. De darminhoud is opgebouwd uit diverse lagen die niet in één keer loskomen. In de meeste gevallen zijn er drie tot zes spoelingen nodig om alle resten af te voeren. Om nieuwe complicaties te voorkomen, is het belangrijk dat u na de spoeling uw voedingspatroon aanpast.

Overige behandelingen

Bij ons kunt u naast een hoge darmspoeling ook terecht voor andere detox-behandelingen, zoals voetendetox, lever- en galreiniging, Hijamah & cupping en Matrix Regeneratie Therapie.

Afspraak maken?

Maak een afspraak: bel tijdens het spreekuur op maandag t/m vrijdag van 09.00 uur tot 13.00 uur naar 070 225 2499

Extra: avondbehandeling (17.00-21.00 uur) en weekendbehandeling voor hoge darmspoeling ⇒ zie tarieven.
[/cs_text][/cs_element_column][/cs_element_row][cs_element_row _id=”57″ ][cs_element_column _id=”58″ ] [/cs_element_column][/cs_element_row][/cs_element_section][/cs_content]

Open chat
Hoi👋, Hoe kunnen wij jou helpen?